Hoe voeg ik een vooropgesteld antwoord (template) in, op een ticket?

We gaan je uitleggen hoe je gebruik kan maken van een handige template. Let op: om gebruik te maken van een template, dien je deze eerst te hebben ingesteld binnen de instellingen van je bedrijfsomgeving. Als je dit nog moet doen maar je weet nie hoe, klik dan .. Heb je dit wel al gedaan? Lees dan verder.

Wat is een template?

Een template is een vooraf ingesteld bericht. Je kan deze functie gebruiken wanneer je meerdere keren eenzelfde bericht moet versturen. Door een template te hebben ingesteld, hoef je het bericht niet steeds opnieuw op te stellen en scheelt het je dus veel tijd. Handig toch?

Template toevoegen in een ticket reactie

1. Navigeer naar een ticket van jouw keuze.

2. Klik op Klik hier om je reactie te schrijven en kies of de reactie openbaar of een notitie moet zijn.

3. Klik op

in de werkblak onder het reactieveld.

4. Er verschijnt nu een scherm met al je vooraf ingestelde antwoorden (templates).

5. Kies je gewenste template door erop te klikken. Heb je heel veel templates? Zoek dan op de titel van de template in de zoekbalk bovenaan.

6. Als je de gewenste template hebt geslecteerd, kies je voor Vooraf ingesteld antwoord invoegen.

7. Pas je template eventueel nog aan of klik op Update ticket rechtsbeneden op je scherm om het antwoord of de notitie te verzenden.