Lead omzetten naar klant

Heb je de deal met je lead gesloten? Dan heb je een klant erbij. Met onze handige converter-tool zet je de lead eenvoudig om naar een klant. Dit artikel kan je daarbij helpen!

Omzetten van de lead

1. Navigeer naar de Relatie module in je menu en klik op Leads in de dropdown.

2. Klik op het leadnummer, de bedrijfsnaam of de contactpersoon om naar de lead te navigeren. Er verschijnt een pop-up.

3. Rechtsboven zie je een knop Converteer naar klant

4. Er verschijnt nu een scherm waar je de ontbrekende gegevens kan invullen.

Bepaal de klantstructuur

5. Als dit bedrijf onderdeel is van een moederbedrijf, kies dan Wijs moederbedrijf toe en selecteer het moederbedrijf. Dat bedrijf moet dan uiteraard wel een bestaande klant zijn.

Vul missende gegevens aan en zet om in klant

6. Als je alles juist heb ingevuld en ingesteld, klik je op Converteer naar klant. De lead is nu een nieuwe klant. Let op: de lead blijft bestaan, maar de optie om deze om te zetten naar klant is nu verdwenen. Dat heb je zojuist gedaan.